Nieuws

Afsluiting kinderboekenweek

Vrijdag 12 oktober stond in het teken van de boekenmarkt. Op deze manier sloten we de kinderboekenweek af. Wat minder bekend is de quiz die we in de klas deden. Net zo leuk en misschien zelfs nog wel leuker!

’s Morgens was er een leuke afsluiting met groep 7 in de klas. Het thema van de kinderboekenweek was natuurlijk vriendschap. Wat is er dan leuker om de week af te sluiten met het bekende spel van tv: ‘De Beste Vrienden Quiz’?

De kinderen mochten zelf twee- of drietallen maken waar ze vervolgens de quiz mee mochten maken. De kennis van de kinderen werd getest op alle mogelijke terreinen, denk aan: rekenen, spelling, topografie en geschiedenis.

Na 20 vragen waren er drie groepjes over met 19 punten. Dit vroeg natuurlijk om een allesbeslissende vraag. Deze groepjes moesten voorspellen hoeveel kinderen op onze school zitten. Na overleg was er een duidelijke winnaar. Kevin en Guillermo zaten het dichtst in de buurt met hun schatting van 323. Het juiste antwoord was 302.

Dit verdiende natuurlijk een prijs. Deze kanjers gaan naar huis met de wereldberoemde ‘bvq-petraschool-2018-bokaal’. Als extraatje kregen ze een lekker zakje snoep. Gefeliciteerd toppers!

’s Middags was er natuurlijk de boekenmarkt voor de hele school. Veel kinderen verkochten hier enthousiast hun boeken. We hebben lekker veel geld opgehaald voor in onze spaarpot. Ook waren er kinderen die de omgekeerde weg bewandelden. Menig kinderen wisten pareltjes te bemachtigen en gingen naar huis met prachtige boeken.