Foto's

Er komt een leerlingenraad!

Op de Petraschool hielden leerkrachten en leerlingen een eigen referendum woensdag. Leerlingen mochten aangeven of zij voor of tegen de oprichting van een leerlingenraad op school zijn. Met echte stemlokalen, stembiljetten en rode potloodjes bracht elke leerling een stem uit.

De uitslag werd donderdagmiddag live op Radio Nunspeet bekendgemaakt door juf Juliët. “We moesten er even de tijd voor nemen om te tellen, maar de uitslag is geworden: 84% voor en 16% tegen de komst van een leerlingenraad”. Rechezza, een van de leerlingen uit groep 7a, was meegekomen naar de studio om te vertellen wat en waarom zij gestemd heeft.

“Op school zijn best wel strenge regels. Wij willen leuke regels die we zelf mogen bepalen. ’s Ochtends mogen wij bijvoorbeeld niet in de panna komen en wij willen dat wel”. Op de vraag of Rechezza zich ook inschrijft voor de raad is ze heel duidelijk: “Ja!”. Juf Juliët gaf aan dat leerlingen zich nog tot volgende week woensdag kunnen opgeven, daarna worden kandidaten gekozen.