Nieuws

Floddertjesklas

De Floddertjesklas, groep 1/2b

Wij willen graag iets vertellen over onze groep. Wij zijn de Floddertjesklas genoemd naar het boek Floddertje geschreven door  Annie M.G. Schmidt.

Het meisje dat centraal staat beleeft de vreemdste avonturen en altijd, maar dan ook altijd wordt ze vies, net als haar hondje smeerkees. Nu wij over dit thema aan het werk zijn staat er daarom bij ons in de klas een schuimbad, waarin we heerlijk kunnen spelen. Verder is de verjaardagskalender een rij met baden, waarbij we in de maand dat we jarig zijn heerlijk in bad worden gedaan door onze juf Ernie of juf Janine. We mochten zelfs schuim op het raam verven. Dit was wel erg leuk om te doen. Ook genieten wij ervan om met scheerschuim patronen te maken op een dienblad en dit is ook nog eens heel goed voor onze motoriek.

Verder zijn we in de eerste weken bezig om elkaar beter te leren kennen. Dit doen we onder andere door middel namenspelletjes, spelen met een maatje en vertrouwensspelletjes. Ook zullen er dit schooljaar een aantal keer nieuwe kinderen instromen in onze groep. Wij houden u en jou graag op de hoogte van onze belevenissen in de Floddertjesklas.