Nieuws

Landskampioen voetbal!

De jongens  uit groep 6 van de Petraschool mogen zich dit jaar bekroond weten tot landskampioenen schoolvoetbal. Na een gekke, regenachtige, maar heel gezellige dag in Zeist werd dit besloten achter de jury tafel. 

De jongens uit groep 6 hadden tot aan het arriveren in Zeist nog geen wedstrijd verloren, of zelfs maar punten verspeeld. Zowel het plaatselijke toernooi in Nunspeet, als de regio- en de districtfinales werden met louter overwinningen afgerond.
Bij het landskampioenschap in Zeist speelden de jongens tegen vijf andere scholen die in hun districten als beste uit de bus kwamen.

De poulefase ging erg voorspoedig. Tweemaal winst (6-2 en 4-1) en hiermee was een plek in de kruisfinales zeker. Helaas werd het toernooi hierna opgeschort door hevige buien. Na een tijdje niet te hebben gevoetbald, begonnen de jongens met een uur vertraging aan hun halve finale. Na een paar minuten spelen, riep de wedstrijdleiding om dat het toernooi definitief werd gestaakt. Hoewel de wedstrijd ondertussen werd uitgespeeld, werd later door de KNVB besloten dat deze niet meetelde voor het toernooi en dat alle zes deelnemende scholen, waaronder dus de Petraschool(!) zich landskampioen 2018-2019 mogen noemen.

Een geweldige prestatie voor deze kanjers! De prijzen worden zo snel mogelijk door de KNVB opgestuurd!