Foto's

Schoolvoetbal

Het was uitermate bijzondere middag, afgelopen woensdag voor de Petraschool als geheel, maar voor de jongens en meiden van groep 6 in het bijzonder.
Beide teams wisten door te dringen tot de districtfinales en mochten op 5 juni voetballen in het verre Gendt.

Na een lange, maar uiterst gezellige busreis, kwamen de voetballers en de vele supporters aan in het dorpje net boven Nijmegen.

De meiden weerden zich kranig tegen sterke tegenstanders en kwamen met veel strijd en inzet elke wedstrijd tot scoren. Eén wedstrijd werd gewonnen, wat hen uiteindelijk een zeer knappe vijfde plek opleverde.

De jongens begonnen wat gespannen aan de eerste wedstrijd, maar kwamen na een achterstand knap terug en wonnen hun eerste pot met 3-1. Nadat de eerste spanning een beetje uit de benen gevoetbald was, ging het beter en beter lopen en werden alle vijf de wedstrijden winnen afgesloten. Een geweldige prestatie! Uiteraard werd dit resultaat gevierd met een medaille en een welverdiende beker, maar de grootste beloning volgt volgende week.

Dan mogen de jongens opgaan voor het landelijke toernooi in Zeist, waar zes overgebleven teams aan mee mogen doen. We wensen de jongens heel veel succes aankomende woensdag!